de gezonde waarde
 
Er zijn twee vormen van diabetes:
  • bij type 1 diabetes maakt de alvleesklier nauwelijks insuline. Deze vorm komt vanaf de kinderleeftijd voor.
  • bij type 2 diabetes maakt de alvleesklier te weinig insuline en/of zijn de lichaams-cellen minder gevoelig voor insuline. Deze vorm komt voor vanaf het veertigste jaar en wordt ook ouderdomsdiabetes genoemd.
  • bij type 2 diabetes speelt erfelijkheid een rol.


Wat zijn de verschijnselen?

Wanneer de bloedsuiker te hoog is, kunt u last krijgen van veel moeten plassen, dorst en moeheid. Andere klachten die voorkomen zijn jeuk, slecht genezende wondjes en infecties van de huid.
Bij mensen met diabetes kan op den duur beschadiging van de bloedvaten en het zenuwweefsel ontstaan. Daardoor kunnen klachten optreden als pijn en tintelingen in armen en benen, slechter zien, pijn op de borst, loopproblemen en seksuele stoornissen. Behandeling van de diabetes kan de kans hierop verminderen.

Adviezen
Behandeling van diabetes mellitus
Bij diabetes mellitus is de bloedsuiker te hoog. Bij de behandeling streeft men naar een normale bloedsuiker. Dit vermindert de kans op klachten en complicaties.
Samen met een normale bloedsuiker kunnen gezonde voeding, een normaal lichaamsgewicht, regelmatige lichaamsbeweging, een normale bloeddruk, een normale hoeveelheid cholesterol in het bloed en niet roken de kans op klachten en complicaties verminderen.


< Vorige pagina
 
 
Recente ontwikkelingen

De GezondeWaarde werkt voor de Leefstijl Check samen met verpleegkundigen van SchiemanThuiszorg.
SchiemanThuiszorg, vertrouwde professionele zorg sinds 1975!
www.schiemanthuiszorg.nl

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Amerikaanse bedrijven zijn medewerkers beloont voor een gezonde levensstijl. Door deze financiële prikkel willen die bedrijven het ziekteverzuim terugdringen. Ook Nederlandse bedrijven besteden hieraan steeds meer aandacht.

Werkgevers en werknemers krijgen door de nieuwe Arbowet meer ruimte om samen het eigen arbo-, verzuimbeleid in te vullen.
www.arbonieuwestijl.nl
www.boaplein.nl
www.arbeidsinspectie.nl

Op de websites van onderstaande organisaties kunt u meer informatie vinden over leefstijl.
www.hartstichting.nl
www.voedingscentrum.nl
www.rivm.nl
www.vitalevaten.nl
 
 

L.P. Schieman (Rens)

Telefoon 010-4211576 
Mobiel 06-22 26 40 87

Joliotplaats 426
3069 TL Rotterdam


 

Webdesign en fotografie:
Beau Webdesign en Fotografie